Matbaa.Net´de üretilen kartvizitlerin imalatı hakkında

Kartvizit kurum kimliğinizi doğru yansıtmalı ve Kartviziti farklı kılan en önemli özellik baskı teniği, tasarım, reng uyumu ve kâğıt yapısıdır.
Kartın üzerindeki yazıların okunmasını engelleyecek bir renk kullanılmaması gerekiyor. Seçilen rengin işin niteliği ile logosuyla uygun olması gerekmektedir.
Logonun etkisini azaltacak ve formunu bozacak renklerin tercih edilmemesi, işe yarar bilgilerin kullanılması gerekli.

Kartın arkasına firmayı tanıtan slogan kullanılabilir. Ancak boş bırakıldığında kartı alan kişinin arkaya sizinle ilgili veya firma hakkında not almasına olanak sağlamakta fayda vardır.

Kartvizit için kullanılan kâğıtlar;
Mat kuşe kâğıt 350 – 400 - 450 - 500 - 550 - 600 gr/cm2
Özel dokulu kâğıt 280 – 300 – 320 – 350 - 400
420 - 450 - 500 - 550 - 600  gr/cm2
Özel işlemyapılmış kağıtlar, her iki yönü farklıdır. Kuşe-Dokulu Kâğıt, Dokulu Kâğıt- Dokulu Kâğıt (her iki yönüde farklı renk ve dokudadır.)
Kuşe kâğıtlarda renkler daha net ve canlı sonuç verir,
Farklı renk ve dokulu kâğıt çeşitleri kâğıt markası ve kâğıt özelliğine göre renk canlılığı ve tonu değişmektedir. Renkler genelde mat durur.

Kağıt dokusu ve renkleri için fikir verecek siteler.
http://www.rivespaper.com/?lg=en#/produits
http://www.curiousstory.com/
http://www.gruppocordenons.com

Kartvizitlerde en çok tercih edilen ölçüler
50 x 50 mm - 40 x 80 mm - 45 x 85 mm – 50 x 80 mm – 50 x 85 mm
50 x 90 mm – 55 x 85 mm – 55 x 90 mm - 60 x 90 mm - 60 x 100 mm

Kartvizitlerde kullanılan işçilikler:

Selofan, genelde ipek, mat ve parlak olarak iki çeşit kullanılır. Selofan bir çeşit kaplama olduğundan koruyucu özellik taşır. Selofan ile kâğıt arasına yapıştırıcı sıvı malzeme kullanıldığından baskı rengini bir miktar değiştirebilir. Kaplandığı malzemelerin ömrünü uzatır. Ciltleme işlemleri sırasında kıvırma ve katlamada malzeme (karton) kırılmalarını ortadan kaldırır. Basılı malzemelere parlak selefon uygulama ile parlaklık ve canlılık verir. Parlak baskılı malzemelere mat uygulama ile mat bir görüntü sağlar.

Selofan Kaplama

Bölgesel parlaklık, (spot lak) kartvizitte logo veya istenilen tasarımda öne çıkarmak istediğiniz yerler için uygun bir yöntemdir. Selofanlı mat kuşelerde en iyi neticeyi vermektedir. Fantezi kâğıtlarda kuşe gibi etki vermemektedir. Spot lak, baskı kadar hassas olmadığından, hassas çizgiler ve şekillerde kullanılması tavsiye edilmez Spot lak parlaktır.

Embos (Kabarık) parlaklık, (kabarık spot lak) Spot lakın kabarık halidir.

Lak Bölgesel Parlaklik

Vernik, Dispersiyon Lak, kalıplı vernik ve zemin vernik olarak, ister belli bir bölgeye (Spot Lak gibi),isterseniz tüm zemine atılır. Vernik, çok zeminli işlerde boya yoğunluğu nedeniyle, işin çizilmesini önlemek ve bir miktar koruma amacıyla kullanılabilir. Spot lak gibi ekstra parlaklık vermez. Mat, yarı mat ve parlak vernik olarak kullanılabilir.

Vernik ve Dispersiyon Lak

Varak yaldız, yazı veya logonun altın, gümüş veya başka bir renk yaldız ve desende baskı yapılma işlevidir. Her türlü kâğıtta uygulanmaktadır. Varak baskının verdiği yaldız’ı, hiç bir baskı ile vermek mümkün değildir. Özel metal kalıp yapılarak uygulanır. Doğru tasarımda gösterişli ve farklılık oluşturur.

Varak Yaldız

Toz kabartma, yazı ve logonun toz ve ısı uygulayarak yapılmaktadır. İşlem sonucunda uygulanan bölge hissedilir derecede yükseklik elde edilmektedir. Selofanlı kâğıtlarda uygulanmaz. Tek yüz baskılarda uygulanır. Prestijli bir görüntü vermektedir.

Kenar Boyama, Kartvizitlerin kenarlarının özel teknikle boyanmasıdır. Renk sınırlaması yoktur. İstenilen renklere % 90 oranında yaklaşmak mümkündür.

Özel kesim, kâğıdın, düz giyotin kesim haricinde, şekilli olarak kesilmesine özel kesim denir. Kartların kesimlerinde özel bir kalıp kullanılmaktadır.

Gofre, diğer adıyla kabartma baskı. İşlerinize bir boyut kazandırmak açısından tasarımınızda kullanılabilir. Tüm baskı bittikten sonra Gofre için bir erkek ve bir dişi metal klişe yaptırılır. Tüm kâğıtlarda uygulanır. Kâğıt arkasında çukurluk olacağından tek yüzlü baskılı kartlarda uygulanması doğrudur.

Gofre Kabartma Baskı

Sıvama, kâğıdı normalden 2 katı kalınlığa getirme. Bu uygulamada iki karton baskıda sonra birbirine özel tutkal kullanarak yapıştırılmaktadır. Kartvizit üretiminde farklı tarz elde etmek için yaptığımız işlerde kullanıyoruz.

Dubleks Sıvamalı Kartlar

Tipo baskı sistemi, tamamen metal bir klişe yardımıyla yapılmaktadır. Yazılarda hafif bir çukurluk oluşmaktadır. Fantezi kâğıtlarda uygulanır.

Tipo Baskı

Pilyaj, kâğıdın kolay katlanmasını istediğimiz yere kâğıdı oluklandırma (iz yapma) işlemidir.

Perforaj, kâğıdın kolay yırtılmasını ya da koparılmasını sağlamak için kesikli olarak iz yapma işlemidir.

Plastik Kart, 35–50 mikron arası PVC malzemeye serigrafi baskı sistemiyle üretimi yapılan kart türü Opak beyaz veya renkli, Şeffaf, Buzlu desen modelleri bulunmaktadır. Bu malzemeden üretim yapmıyoruz.

Matbaa | Kartvizit | Kartvizit İmalatı Hakkında, Kartvizit için kullanılan kâğıtlar, Kartvizitlerde en çok tercih edilen ölçüler, Kartvizitlerde kullanılan işçilikler. Kartvizit Örnekleri, Kartvizit KesimlleriAtaşehir Bloknot, Kadıköy Matbaa, Ümraniye Matbaa, Ataşehir Matbaa, Üsküdar Matbaa, Şerifali Matbaa, Maltepe Matbaa, Göztepe Matbaa,

Matbaa Basımevi

Ambalaj Ürünleri

Sertifika Diploma

Kurumsal Dökümanlar

Tanıtım Dökümanları

Klasör - Dosya

Eşantiyon, Promosyon

Zarflar

Yardımcı Bilgiler